duminică, 20 martie 2011

Statiunea Albena Bulgaria – hoteluri si obiective turistice

Albena este o statiune mare afla in Bulgaria si situata pe litoralul bulgaresc de la Marea Neagra. Este situate in nord – estul Bulgariei, situata la 12 km de Balcic si 30 km de Varna. Albena este deservita de aeroportul international din Varna.

Albena este o statiune mare din Bulgaria construita cu scopul de petrecere a unei vacante de relaxare la litoralul Marii Negre, se remarca prin multe facilitati pentru petrecerea vacantei si un stil architectural uniform si unic in acelasi timp. Multe dintre hotelurile din Albena sunt amplasate direct pe plaja, din balcoanele hotelurilor puteti sa admirati zilnic atat rasaritul cat si apusul soarelui si in plus aveti acces facil la plaja. Albena este situata in apropiere de alte statiuni turistice bulgaresti de la Marea Neagra, obiective turistice si culturale. Desi a fost construita de la 0 pe un teren gol in anii ’60, aceasta statiune este in acest moment un mic oras, cu centru propriu, strazi, piete si chiar transport urban – mici trenulete circula in lungul si latul statiunii.

Statiunea Albena are o lungime de 5 km si plaja lata de 150 m si in plus se remarca prin nisipul fin si curat, apa este de obicei clara, cristalina iar marea este in general calma si calda. Adancimea apei nu depaseste 1,6 metri pana la o distanta de 100-150 m de tarm. Vizitatorii pot alege unul din cele peste 43 hoteluri moderne din care 2 sunt de 4 stele. Aceste hoteluri ofera peste 20.000 locuri de cazare si multe alte facilitate.

Toate camerele hotelurilor au vedere la mare si sunt inconjurate de de o mica padure, o combinatie rara intre padure umeda si densa si plaja marina. Conditiile climatice sunt cele specifice marine, o clima usor suportabila, cu aer curat bogat in ozon, si umiditate optima 63-65%. Sezonul turistic dureaza din mai pana in octombrie, in acesta perioada se poate face baie garantat si se poate sta la plaja. In plus exista posibilitati de cazare pe tot parcursul anului pentru iubitorii de spa si wellness. Pentru acestia exista bai termale cu apa extrasa in aceasta zona din subsol, apa ce are temperature de 30 C, este usor mineralizata, cu un continut bogat de hidrocarbonat de calciu si magneziu.

In plus statiunea mai ofera turistilor numeroase posibilitati pentru desfasurarea de activitati sportive si recreative, inclusiv terenuri de fotbal, terenuri de tenis de camp, stadion acoperit, terenuri de golf, piste de bowling, posibilitati de inchiriere de ski-jeturi, un hipodrom si multe altele. Albena gazduieste multe activitati culturale si posibilitatea de organizare de conferinte cu un numar mare de participanti.