sâmbătă, 1 mai 2010

Russe o vizita placuta

Russe din Bulgaria poate fi o plimbare placuta pentru o zi de sarbatoare. Nu stiam ce sa fac anul asta de ziua mea, cand mi-a venit ideea petrecerii unei zile in Russe. Aveam vigneta cumparata deja de la precedenta traversare a Bulgariei, asa ca am scapat de alergatul din benzinarie in benzinarie dupa vigneta.
Ne-am dus astfel direct la Basarabov. Bineinteles ca nu erau indicatoare, noroc ca ne-a explicat un politist foarte amabil cum se ajunge.
Impresia generala: curatenie si ordine impecabile, amenajari florale superbe, verdeata cat cuprinde. Si liniste incredibila. Se plateste o taxa de intrare, de fapt de acces sus, in chiliile sapate in stanca. De acolo e un peisaj tare frumos asupra vaii.
Noi am cautat in zona - care e foarte interesanta, in sensul ca e extrem de pustie, cu niste stanci gen Marele Canion, desigur la dimensiunile europene:) si manastirile de la Ivanov, dar, desi suntem mari specialisti in harti, nu am reusit sa le gasim, si fiind deja pe inserate si cu rezervorul de la masina cam gol, am decis sa nu riscam o pana a prostului si sa mergem catre civilizatie, adica in Russe.
Acolo am lasat masina chiar in centru si ne-am plimbat prin parculetul central, pe promenada, am mancat inghetata de-aia mirifica de-a lor, dupa care ne-am "domiciliat" la cina la Fun Grill, un restaurant-terasa foarte dragut - lemn cu fier forjat - fix in centru, pe pietonala. Servirea ireprosabila, fetele vorbeau si romaneste, meniurile le alegeai fie in romana, bulgara sau engleza si erau extrem de amabile si zambitoare. Nu mai zic ca parca erau manechine toate. Mancarea de vis, niste grill-uri cum numai acolo am mancat, plus salate dementiale. Nota de plata de-a dreptul ridicol de ieftina la cata mancare am comandat: undeva in jur de 100 ron, 3 adulti si un copil cu muuulte chestii, inclusiv bauturi comandate.
Asa ca una peste alta, a fost o aniversare tare placuta si care a ameritat pe deplin! Ne-am propus sa mai tragem cateo fuga in Russe cand nu avem nimic gatit acasa!