marți, 28 decembrie 2010

Adio masini second-hand

De putina vreme harnicul guvern BOC a prezentat taxele de prima inmatriculare pentru manisi in anul 2011. Cu exceptia masinilor euro 5 unde taxa este de 100-200 euro pentru motoare de 1400 cmc celalalte tarife se duc spre nori.

In acest context aproape nimeni nu va mai cumpara masini cu motoare de 1600-2000 cmc pentru ca masina + taxa de prima inmatriculare este egala cu o masina Dacia euro 5 noua. Astfel guvernul BOC din prostie ca sa nu credeti ca au gandit-o ajuta compania autohtona Dacia. Bine ii mai ajuta si pe Hyundai, Honda, Chevrolet etc care mai produc si ei masini din aceleasi preturi.

Dar pentru ca traim in Romania se vor gasi solutii. Pun pariu ca urmeaza anul Ucraina. Daca pana de curand toata lumea inmatricula masini in Bulgaria acum cu cresterea de la 1 ianuarie 2011 si a taxelor de inmatriculare din Bulgaria ne mutam in Ucraina. Si va incepe mafia inmatricularilor in Ucraina, anunturi prin ziare firma specializata inmatriculari auto in Ucraina facem tot dosarul pe 2-300 euro elea, elea etc. Vreo 2-3 isi vor pune cateva fulare portocali sa vada vamesii ca ei sunt cu cine trebuie si vor inmatricula in Ucraina masina dupa masina. Punem pariu ca se va intampla acest lucru? Pe 10.000 euro ca vreau sa-mi iau Hyundai I30 FaceLift Comfort 1,4. Ce naiba trebuie si gurile la coreenii aia mici cu ochii migdalati sa manance..nu?

Hai noroc si "LA MULTI ANI"!