joi, 22 iulie 2010

Vacanta in Hurghada Egipt

Amplasata pe malul de Vest al Marii Rosii statiunie turistica Hurghada din Egipt a devenit un loc foarte apreciat de turistii din Europa de Est si Rusia. Fiind un oras modern Hurghada nu are site-uri arheologice dar este apreciat pentru ca are feribot si aeroport fiind usor de ajuns in aceasta zona. In largul marii in aceasta zona se gasesc recife de corali dar nu sunt la fel de spectaculosi ca si cei din zona Sinai.
Orasul in sine este format din insiruirea de hoteluri care se regasesc in aceasta zona.
Dintre hotelurile cele mai cunoscute din aceasta zona amintim:Panorama Bungalows, The Three Corners Sunny Beach, Palm Beach, DINO CLUB Iberotel Aquamarine, Sunrise Mamlouk Palace, Sunrise Mamlouk Palace, Pyramisa Blue Lagoon, LTI Pyramisa Beach Resort, Steigenberger al Dau Beach, Sunrise Garden Beach, Beirut Hotel.
Desigur principalul motiv ca sa vizitati Hurghada este Marea Rosie care este ideala pentru plaje, inot, diving sau snorkeling. Pentru cei care vor sa faca scufundari merita din plin deoarece la numai 10-20 de metri de plaje puteti vedea recifele de corali si zeci de specii de pesti exotici. Tot in Hurghada puteti face o plimbare cu vaporul cu fund de sticla si astfel puteti vedea recifele de corali in timp in timp ce va sorbiti bautura.
In materie de mancaruri Hurghada ofera o mare varietate de preparate, inclusiv de tip fast-food.
In Hurghada deasemenea se gasesc si multe cluburi de noapte unde puteti petrece seri de neuitat.